test

21 Kasım, 2015

Mustafa Kemal Atatürk Mason Muydu?

Her ŞEY sorgulanabilir... Akıl ve kalp, insanı insan yapan en önemli iki unsurdur, elbette aklın ikna olduğu yerde kalbi de tatmin etmek gerekir, bu sorunu sadece SORGU giderebilir.

Duyum ve deneyime (tecrübe) dayalı ve gözlem ile deneye tabi olamayan Tarihi liderler, tarihsel olaylar, kutsal kişiler ve dinler de dahil her şey akıl ile sorgulanarak kalbi ikna etmek mümkündür.

Şahsen her olguya yaklaşma prensibim böyledir.

Ama gel gör ki, çevremizdeki insanlar böyle bir etiğe sahip değiller, örneğin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk aleyhine bir çok asılsız, mesnetsiz ve alakasız iddialar ortaya atılmaktadır.

Karar verin, Atatürk tanrıtanımaz bir dinsiz mi yoksa mason mu?... Bu iki iddiayı da ortaya atan aynı cenah ama bu soruları yönetenler iki soruyu kullanma hakkına sahip değiller, çünkü masonluk öğretisinde esas olan bir şey TANRI anlayışıdır ve mason olacak kişi ister yahudi, ister hrıstiyan, isterse de müslüman olsun ya da başka tek tanrılı ekzantrik bir dinden olsun, bu kişi ancak tanrı inancına sahipse mason olmaya adaydır.

Böyle olunca, kahramanımız tabi ki dinsiz yerine masondu iddiasını kullanmayı yeğleyecektir.

Öyleyse masonluğu kararlı bir şekilde neden Atatürk kaldırdı diye iz soralım... Kahramanımızın cevabı muhtemelen şöyle olur: "Osmanlı'yı yıkıp, Türkiye'yi kurduğu ve dini siyasetten uzaklaştırdığı için masonluğa gerek duyulmadı artık..." gibi bir cevap getirebiliyorlar. Ama dünya genelinde masonik devlet yapısı olan ve ABD gibi mason olduğunu haykıran devletler nedense böyle bir yapılanmadan muhaftır.

Daha da vahim olanı şudur ki, Mustafa Kemal Atatürk hakkında bazı mason odakları, kendisinin mason üstadı olduğunu iddia etmektedirler.

Bu konuda hatırlamamız gereken en önemli unsur, Osmanlı Devleti'nin son döneminde bazı padişah ve bir çok Paşa'nın mason olduğunu bugün bilmekteyiz. Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün de Osmanlı mekteplerinde eğitim aldığını ve Askeri okulları başarıyla bitirdiğini unutmamalıyız, ayrıca gerek askerlik döneminde olsun, gerek ise de subay olarak görevli olduğu bir çok yerde başarıyla görevlerinin üstesinden geldiğini unutmamalıyız. Osmanlı Devletinde başarılı bulunduğu için hep kritik bölgelerdeki görevlere gönderildi ve askerlik rütbelerini kısa sürede yükselebilmesi de Osmanlı gözüyle bakıldığı zaman daha yerinde anlaşılır olacaktır.

Her oyun kendi kurallarıyla oynanır, dolayısıyla burda Mustafa Kemal Atatürk'ün masonluğundan ziyade, Osmanlı'nın masonluğunun tartışılması daha doğru olacaktır!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen ne düşünüyorsun... Paylaşmak İster misin?