test

03 Mayıs, 2012

Müziğinizi yeniden keşfedin: amaroK


Eskimo dilinde kurt anlamına gelir (daha doğrusu İnuit mitolojisinde tek başına avlanan dev bir kurttur ve bu kurt diğer kurtlar gibi sürü halinde avlanmaz); işte Linux tabanlı KDE uygulaması da adını burdan alır. İşin aslı, Mike Oldfield üstadın 1990 yılında yayınladığı ve içinde şarkı listesi olmyan (Track) 1 saat 2 saniyelik tek parçadan oluşan Amarok albümü de bu müzik oynatıcıya isim babasıdır. Zaten ismin, ingilizce konuşulan ülkelerdeki algısı pek manidardır, "I'm a Rock" (Ben bir kayayım)...



Oldukça farklı bir MP3 oynatıcısıdır ve Windows ile MacOS sürümü de bulunmaktadır. En büyük özelliği, dinlenen şarkıyla ilgili bilgileri vermesi için Vikipedi sitesine bağlanması ve şarkı sözlerinin ilgili sitelere bağlanarak aktarabilmesidir. Bunun yanında arşivci özelliği ise tam puan almaktadır.

Windows'cuların pek iyi bildiği Winamp ya da bir takım diğer mp3 playerlerin oldukça ilerisinde olduğu görülmektedir, bu kanıya varmak için ilgili uygulamayı kısa sürede kullandıktan sonra varılabilir.

http://amarok.kde.org/


Unutmadan, Volkswagen firması da tez davranarak Pick-Up modellerini bu adla üretmektedir: (bkz: Volkswagen Amarok)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen ne düşünüyorsun... Paylaşmak İster misin?