test

23 Ocak, 2018

OBA NİZAMINA DÖNÜŞ BİLDİRİSİ

OBA NİZAMINA DÖNÜŞ BİLDİRİSİ

Türk devlet yapısının ilginç bir geleneği var. Dünya genelinde böyle bir devlet geleneğine sahip ülke sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

Yeryüzündeki her köklü devlet anlayışı bir şekilde mitolojik argümanlara bağlıdır. Türk devletçilik anlayışı da bunlardan biridir ve ilginçtir ki çoğu türki devlet yapısı Tek Tanrılı Devlet nizamından beslenir. Bunun dışında kamcılık (şaman) merkezli doğa-tanrı yaklaşımında olanları da var (paganizm değil).
 
 

Bu devletlerin her biri şu anki Cumhurbaşkanlığı Forsunda da belirtilmiş olan bir yıldızla temsil edilir. Hunlar, Avarlar, Uygular, Göktürkler, Hazarlar ve İslam dinini benimsemiş devletler ile bugünkü Türkiye Cumhuriyeti... (Aslında Moğollar da bu devletler arasında yer alması gerekir ama Sünni İslam ile girmiş oldukları çatışmalar yüzünden kendilerine forsta yer verilmemiştir. Bunun yerine Timur Devletini Moğollar'ın devamı olarak düşünebiliriz.)

Türkiye Cumhuriyeti her ne kadar seküler bir düzene sahip olsa da hiç bir zaman ülkücü/idealist yapısını terk etmemiştir ve Mustafa Kemal Atatürk'ten bize kalan temel ilkelerden biri de Devrimcilik ilkesidir. Bu düstürla çağın ihtiyaçlarına uygun ve yurttaşların taleplerine karşılık gelecek bir devlet nizamı istemek her vatandaşın asli hakkıdır diye düşünüyorum.

Antikapitalist ve antiemperyalist devlet düzeni yukardaki devlet düzenlerinin ortak gayesidir. Günümüz; bilgiye, teknolojiye ve açık kaynak oluşumlara oldukça imkan vermektedir. Devlet erkanına düşen görev, bu değişime ayak uydurmak ve ihtiyaç ölçüsünde bir devlet nizamı getirmektir.

Bu konudaki teolojik argümanlar da Kutsal Kitap'ta mevcuttur:
 
Nisa Suresi 97. ayet:
Melekler kendi nefislerine zulmedenlerin hayatına son verecekleri zaman derler ki: "Nerde idiniz?" Onlar: "Biz, yeryüzünde zayıf bırakılmışlar (müstaz'aflar) idik." derler. (Melekler de:) "Hicret etmeniz için Allah'ın arzı geniş değil miydi?" derler. İşte onların barınma yeri cehennemdir. Ne kötü yataktır o?
 Bakara Suresi 104. ayet:
Ey iman edenler, "Raina-Bizi güt, bize bak" demeyin. "Unzurna-Bizi gözet" deyin ve dinleyin. Kafirler için acı bir azab vardır.
Kafirun Suresi 6. ayet:
Sizin dininiz/yasanız size, benim dinim/yasam bana.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen ne düşünüyorsun... Paylaşmak İster misin?