test

22 Aralık, 2016

Tarihsel Surecte Turk-Rus iliskileri Hakkında kisa bir degerlendirme

Türkçü ve Osmanlıcı gazel okuyanlar ne güzel şarkı çığırıyorlar. Bunlara kulak verirsen sanırsın ki, tarih kahramanlık ve takdire şayan başarıyla doludur.

Vikinglerden evrilerek tarih sahnesine çıkan ruslar, devletçi anlayışlarını yıktıkları Hazarlar'dan aldılar ve bundan sonra bir bir devletleri yıkarak Avrasya toprakları üzerinde imparatorluklarını kurdular.

Cumhurbaşkanlığı forsumuzdaki yıldızlardan bir çoğunu işte bu ruslar yıktı ama hatırlatmakta fayda var, Osmanlı bile Ruslar tarafından doğu ve batı cephelerinden tarumar edilmiş ve bir ülkenin namusu sayılabilecek devlet yönetim sarayına günlük yürüme mesafesine kadar yaklaşmışlarken geri döndüler.

Merak ediyorum, bugünkü Rusya 93 Harbindeki Rusya mı (Osmanlının süt dökmüş kediye dönmesini sağlayan yani Yeşilköy'e kadar gelip Osmanlıyı fiili olarak bitirme ihtimali varken bunu yapmayıp prestijini bitiren Rusya) yoksa Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına ön ayak olan Sovyet Rusya mı?

Sovyet Rusya (Stalin'den sonraki Rusya değil; Lenin, Troçki ve Mirsultan Galiyev Rusyası) batı emperyalizmine karşı Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını desteklerken, Ermenistan üzerinden de Türkiye'yi ilk tanıyan ülke olmasını sağlamıştır.

Bugün siz ahmakça naralar atarken ve uçak düşürüp, elçi öldürerek kendi idam fetvanızı veriyorsunuz farkında olmayarak.

/

Türkiye Cumhuriyetinin "Cumhurbaşkanlığı" makamı yerine büyük bir heyecanla "Başkanlık" peşinde koşanlar, belki biliyor ya da bilmiyorlar; modern terminolojideki Başkanlık teriminin kapsadığı anlamlar içerisinde türki gelenekteki Hakanlık, islami terminolojideki Halifelik ve Avrupa geleneğindeki Kayzerlik unvanlarını da barındırmaktadır.

İlginçtir, Rus Devlet geleneğindeki Çarlık unvanı da bizim Kayzer olarak kullanmış olduğumuz unvan gibi Roma'nın Sezarlık unvanına dayanmaktadır. Aynı şekilde Avrupa ve Asya bozkırlarındaki bir çok türk beyliğini de yıkarak Hanlar Han'ı ve Hakanlar Hakan'ı unvanları da Rus Çarının unvanları arasında gösterilebilinir. Ruslar, bağlı oldukları Rum Ortodoks kilisesinden de ayrılarak kendi kiliselerini kurması, dolayısıyla etkin olduğu tarih, din ve siyaset alanlarında güçlülüğünü göstererek fiili bir imparatorluk hüviyetinde olduğunu göstermektedir.

Zamanında Osmanlı'yı perişan eden ruslar, bugün Türkiye'yi bitirebilecek yegane ülke konumundadır. Tribün taraftarlığı gibi boş boş konuşmak yerine gerçekleri görüp realist adım atmak gerekir. Rus ayısını kızdırmak iyi değildir, hele geçen kış kızdırdık ve korktuğumuz başımıza gelmedi; bu kış da kızdırdık... Bahara Allah kerim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen ne düşünüyorsun... Paylaşmak İster misin?