test

18 Nisan, 2009

ÇYDD Hakkındaki İddialar

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ hakkında 2001'den beri üst düzeydeki kurumlar tarafından açılmış davalar bulunmaktadır. Genel olarak misyonerlik ve bölücülük yapmakla suçlanmaktadır. Derneğin hakkındaki ortak iddialar ise "Atatürk ilkeleri"ni kalkan olarak kullandığıdır, nitekim Mustafa Kemal Atatürk'ün emperyalizme karşı savaş vermiş olması ve her zaman emperyalist kuvvetlerden gelecek olan destek ve yardımlara mesafeli oluşu, bu dernek tarafından bilinmemekte ya da bir art niyet sergilemektedir. Derneğin hakkındaki en somut iddialardan biri de yabancı ülkelerden almış olduğu parasal yardımlardır, derneğin Türkiye içerisinden en çok destek aldığı şirketlerin de yabancı menşeili oluşu ister istemez büyük soru işaretleri oluşturmaktadır.

Derneğin başkanı Türker Saylan her daim Atatürkçü söylemleriyle dikkat çekmektedir ve Atatürkçü düşünceye sahip nesiller yaratmayı dernek misyonu olarak benimsemiştir. Bu noktada sorulması gereken "emperyalizme karşı duruşa sahip bir liderin söylemleri yabancılar tarafından neden desteklensin ki?" olmaktadır.

Derneğin en çok faaliyet gösterdiği ilin Van olduğu bilinmektedir ve derneğe üye öğrenci ve kadro bakımından da "Van 100. Yıl Üniversitesi" ÇYDD'yi güçlü kılmaktadır. Zaten bu üniversitede bir Yücel Aşkın vakası da yaşanmıştır. Van'ın Şehrivan Gazetesi bu tür konularla derin haberler yapmaktadır.

Kısaca, Atatürk ilkeleri'ne bağlı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün emperyalizm ve misyonerlik faaliyetlerine karşı yapmış olduğu bir çok eylemin ÇYDD'nin esnek faaliyet alanı içerisinde oluşundan dolayı derin endişeler uyandırmaktadır.

Dernek hakkkında önceden açılmış davalar ve ergenekon kapsamındaki diğer soruşturmalar devam etmektedir. O yüzden şudur, budur demek doğru olmaz. Yalnızca nelerle itham edildiğini kısaca belirtmek ve körü körüne savunucusu olmamak gerektiğini belirtmek gerekir.
(17-04-2009 04:43)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen ne düşünüyorsun... Paylaşmak İster misin?